Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Писателят Владимир Зарев получи награда за духовен принос. Това е

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Писателят Владимир Зарев получи награда за духовен принос. Това е
Коментари Харесай

Владимир Зарев: Литературата сега няма това въздействие, което е имала по времето на Иван Вазов

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Писателят Владимир Зарев получи премия за нравствен принос. 

Това е почтена прелестна премия на името на патриарха на българската литература Иван Вазов, той сам по себе си е национална литература, сподели награденият пред БТВ. 

" Той самичък в своето творчество основава модерния български език. Сега доста се оплакват, че децата не разбирали този език. Иван Вазов преосъществява нестихващата си любов към България в национална памет. Превръща блясъка и словото си в национална памет.
Той е духовна страна в страната. Превърна националната ни литература, в нещо, което занимава всеки от нас през днешния ден. 

Сега хората са доста по-разсеяни. Интернет е голямо море, от време на време тресавище, в което затъват. Литературата в този момент няма това влияние, което е имала по време на Иван Вазов. По време на социализма положителната литература събираше хората, беше форма на единство и опозиционна партия. Имаше опозиция против скодоумието. Сега всичко може да се каже в медиите, само че се надявам, че се пробвам да оставя и аз някаква диря в националната памет на една ера. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР